Reciclare la cald

Lanțul de utilaje

2 buc utilaje de preîncălzire tip „HM 4500”
1 buc reciclator „REMIXER 4500”
În funcție de grosimea, tipul afaltului se va alege tipul de compactor (vibrocompactor, compactor pe pneuri, etc.)

Tipuri de reciclare la cald

ADMIX, este  o tehnologie de reciclare la cald în situ iar cu ajutorul lanțului de utilaje multifuncționale stratul de uzură a asfaltului încălzit sau partea superioară a asfaltului va fi frezat la cald iar materialul va fi transmis în camera de amestecare unde mixtura asfaltică obținută ajunge la grinda de așternere de la repartizatorul finisor.  Straturile vor fi compactate cu cilindri.

REMIX PLUS, este  o tehnologie de reciclare la cald în situ unde utilajele de preîncălzire încălzesc partea superioară a asfaltului, iar reciclatorul frezează asfaltul deja incalzit si moale (dupa caz va fi adaugat bitum sau piatra concasata) după care transmite materialul în camera de amestecare și va fi așternut cu prima grinda de așternere, după care primește un nou strat de uzură in plus realizat cu a doua grindă de așternere. În urma reciclării la cald îmbinarea între cele două benzi de circulație devine mai inchisă datorită faptului că se va încălzi o suprafață mai lată decât cel reciclat, așadar efectuăm o compactare cald la cald. Grosimea celor două straturi este de 4-6 cm.

 RESHAPE, cu această tehnologie îmbrăcămintea veche nu obține caracteristici noi in compozitie, doar se încălzește, se frezează și se toarnă înapoi, eliminând defecțiunile . Compactarea finală a stratului nou așternut se executș cu cilindri. La asfaltul frezat poate fi adăugat în cantități minime doar bitum sau rejuvenatori.

Avantajele reciclarii

  • Perturbarea traficului este limitat
  • Între stratul vechi si stratul nou va fi stabilit o legătură bună
  • Se elimină defectele straturilor de asfalt (deformații, burdușiri, fisurări, gropi, bitum imbătrânit)
  • Îmbunătățește caracteristicile comfortului rutier și de sigurantă.
  • Impermeabilizează complexul rutier.