Hideg remix

A meglévő útpálya-szerkezeti rétegek homogenizálásával készülő alapréteg típus, melynél a pályaszerkezet anyagát és a szükséges rétegvastagság, illetve a  megfelelő összetétel elérését biztosító javítóanyagot egy speciális célgép segítségével kötőanyaggal és vízzel keverik át és építik be. A régi pályaszerkezet anyagából maradéktalanul felhasználhatók a különböző típusú hengerelt aszfaltok, a cementstabilizációs-, vagy soványbeton alaprétegek, illetve a makadám rendszerű alaprétegek max. 55-60 mm-es szemnagyságig. A kiegészítő, javító anyagként szóba kerülhető ásványi anyagok közül legjelentősebbek a különböző zúzott kőanyagok, homokos kavicsok, mart aszfaltok, de felhasználható minden olyan anyag, mely az ÚT 2-3.207 sz. Útügyi Műszaki Előírásban szerepel. Kötőanyagként elsősorban a különböző típusú cementek, meleg-, vagy higított bitumenek, bitumen emulziók alkalmazhatók, de kiegészítő kötőanyagként előfordulhat mész-, vagy salaktermék, esetleg pernye használata is.

Helyszíni hideg remix

A pályaszerkezet felmarása, átkeverése, elterítése helyszínen történik egy speciális önjáró célberendezés segítségével. Ezek a gépek lehetnek gumikerekes maró-keverő gépek, vagy önálló keverőegységgel és terítőpaddal rendelkező lánctalpas gépek. Mindkét esetben a szükséges javítóanyagot előzetesen a felújítandó felületre ki kell teríteni. A por alakú kötőanyag adagolása vagy előszórással, vagy cement szuszpenziót előállító célgéppel történhet. Ilyenkor ezt, illetve az egyéb folyékony kötőanyagot és vizet szállító tartálykocsikat a vezérgép elé kell kötni, melyekből az adagolás a célberendezés által számítógéppel vezérelve történik.  A felújítás történhet félpályás forgalomterelés mellett a forgalom folyamatos fenntartásával, de javasolt a szakaszt forgalomtól elzárva felújítani, miáltal az átfutási idők csökkenthetők és javul az elkészült réteg minősége, felületi egyenetlensége. Az eljárás ott alkalmazható eredményesen hosszútávon is, ahol meglévő útszakasz földmű teherbírása, vízelvezetése megfelelő, csupán a régi pályaszerkezet teherbírása nem felel meg a mai, illetve jövőbeni megnövekedett nehézforgalomra. Ezekben az esetekbe egy kellően teherbíró alapréteg megépítésével és egy, vagy több réteg aszfaltburkolattal, esetleg kétrétegű felületi bevonattal egy tartós, környezetkímélő, gazdaságos új pályaszerkezet alakítható ki.


Meleg remix
A meglévő aszfalt pályaszerkezetek helyszíni újrahasznosítása során egy speciális célgéppel az előzőleg felmelegített aszfaltréteget felmarják, szükség szerinti kiegészítő aszfaltkeveréket, bitument, zúzott követ, rejuvenáló szert adnak hozzá, átkeverik, majd ismét beépítik.
Aszfalt és beton burkolat marás
Főbb speciális marás tipusok: Mélymarások, Horonymarás, Finom marás, Szintvezérelt marások, Betonmarás, Szegélykő marás
Hideg Remix
A meglévő útpálya-szerkezeti rétegek homogenizálásával készülő alapréteg típus, melynél a pályaszerkezet anyagát és a szükséges rétegvastagság, illetve a megfelelő összetétel elérését biztosító javítóanyagot egy speciális célgép segítségével kötőanyaggal és vízzel keverik át és építik be
Talaj kezelés / stabilizáció mésszel vagy hidraulikus kötőanyaggal
A talajkezelés, talajjavítás, talajstabilizálás a földmunkáknál alkalmazható gyors, gazdaságos és tartós beavatkozás annak érdekében, hogy az elkészült földmű hosszútávon is meg tudjon felelni a létesítmény funkciójából adódó elvárásoknak.
Útpadka építés
Padkaterítés és útszélesítés építése
Impact technológia
Nagyteljesítményű repesztés, törés, tömörítés: Impactor 2000
Felület melegítés
Téli időjárási körülmények között, burkolatok tetszőleges mértékű felmelegítése
Kő zúzás
Helyszíni kő zúzás
CKt - homokos kavics stabilizáció hidraulikus kötőanyaggal vagy cementtel
A CKt-ból készült útrétegek alaprétegként vagy teherhordó retegként építhetőket be minden típusú út vagy parkolók esetében